Branding

De tijd van eenvoudige marketing door middel van een folder en een website zijn lang voorbij. Wordt je ook niet blij van termen zoals SEO, SMM, SEA, content, conversie, etc.? We maken voor jou een analyse van de bestaande situatie en stellen samen een plan van aanpak op. Goed nieuws: marketing met gebruik van de modernste technieken hoeft niet duur te zijn!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

dsc13361

Wat is branding en bedrijfsidentiteit?

Met branding zet je je eigen stempel op jezelf, je bedrijf en je product en/of diensten. Je drukt je stempel door middel van de huisstijl in communicatie, de kleuren die je gebruikt in het logo en op de website, het karakter dat je bedrijf uitstraalt en je content. Deze factoren geven je bedrijf een eigen identiteit want net zoals elke persoon is elk bedrijf uniek. Uiteraard wil je dat je bedrijfsidentiteit aantrekkelijk is voor jouw doelgroep. Je identiteit beantwoordt niet alleen de vragen Wie zijn wij? en Wat doen wij? maar ook Wat kunnen wij? en Waarom doen wij wat wij doen? Dit vergt best wat strategisch denkwerk waarbij onze ervaren adviseurs je graag helpen.

People don’t buy what you do, but why you do it.

(Simon Sinek, Amerikaans motivational speaker)

Definiëren wat jou en je bedrijf uniek maakt is cruciaal. De kans is namelijk groot dat vele andere bedrijven gelijkaardige producten en/of diensten als jij aanbieden. Hoe maak je dan het verschil? Door de consument te charmeren en te ‘verleiden’ met je merkstrategie. Dit gaat om het creëren van een positief beeld bij de consument om een gunstige positie ten opzichte van concurrenten in te nemen en zo ook je naamsbekendheid te vergroten. Merkstrategie is daarom een combinatie van marketing en psychologie.

Voordelen van doeltreffende branding

haltra31749
Je wordt top of mind bij de consument die jou misschien wel aanraadt aan familie of vrienden. Dit vergroot je naamsbekendheid.
Je neemt een onderscheidende positie in op de markt, waardoor de consument je makkelijk(er) herkent.
Je bedrijfsidentiteit straalt ook af op je medewerkers die echte merkambassadeurs worden.
Je creëert groei door een goede klantenloyaliteit en mond-tot-mondreclame.

Klaar om jouw branding onder handen te nemen?

Je bedrijfsidentiteit definiëren, een degelijke merkstrategie bepalen en een huisstijl afbakenen doe je niet even tussendoor. Bovendien kan de visie van een externe partij tot nieuwe inzichten leiden waar je vooraf misschien niet aan dacht. Laat ons jou daarom bijstaan bij branding om jouw naamsbekendheid te vergroten. Contacteer ons gerust voor een kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698