Communicatie

Een goed product of een goede service is niets zonder de bijbehorende goede communicatie. Toch wordt het luik communicatie in kmo’s vaak over het hoofd gezien. Doodzonde vinden wij dat. Slechte communicatie berokkent namelijk niet alleen je bedrijf maar ook jou als persoon schade. Als bedrijfsleider ben je namelijk het gezicht van je bedrijf. Maar een goede communicatiestrategie opstellen en implementeren doe je niet van vandaag op morgen. Bij Haltra840 helpen we je daarom een communicatieplan op te stellen en een interne en externe communicatiestrategie te ontwikkelen.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

haltra31749

Communicatieplan

Het communicatieplan is een ontwerp waarin wordt vastgelegd hoe communicatie voor een specifiek project of algemene communicatie verloopt in jouw onderneming. Het gaat om het antwoord op de vraag: wie moet wat wanneer en hoe weten? En die balans is niet altijd eenvoudig te vinden. Zonder een degelijk communicatieplan loop je het risico niet het gewenste imago uit te stralen of de verkeerde boodschap over te brengen.

Communication – the human connection – is the key to personal and career success.

(Paul J. Meyer, Amerikaans auteur)

Externe communicatiestrategie

De externe communicatiestrategie bepaalt hoe je als bedrijf communiceert naar de buitenwereld toe. Denk bijvoorbeeld aan persberichten, je tone of voice op sociale media of het soort afbeeldingen dat je op je website gebruikt. Het gaat er bij externe communicatie niet enkel om hoe je je producten of services in het daglicht zet, maar ook om hoe je jezelf verkoopt.

Interne communicatiestrategie

De interne communicatiestrategie bepaalt dan weer hoe jij als bedrijfsleider tegenover werknemers communiceert en hoe werknemers onderling communiceren. Een degelijke strategie voorkomt verwarring en onnodig tijdverlies. Bovendien bevordert goede communicatie de tevredenheid van je werknemers.

Voordelen van een heldere communicatiestrategie

haltra32015
Het zorgt voor heel wat minder frustratie.
Heldere communicatie zorgt voor continuïteit wat vertrouwen opwekt.
Een communicatiestrategie uitdenken en –schrijven verplicht je om stil te staan bij wat je wil bereiken met communicatie.
Het biedt je een houvast bij twijfel. Op een zorgvuldig uitgeschreven strategie kan je altijd terugvallen.

Hulp nodig bij communicatie?

Een communicatieplan- en strategie opstellen is dus essentieel. Maar hoe begin je eraan? De ervaren adviseurs van Haltra840 schieten je graag te hulp. Aarzel niet om ons te contacteren voor een gratis kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698