Onze werkwijze

Als ondernemer en manager van een kmo ben je nooit alleen ondernemer. Je bent ook vader/moeder, echtgenoot/echtgenote. Kortom, een mens die zich laat leiden door zowel zijn gevoel als zijn verstand. Deze synergie omarmen is de eerste stap naar groei als mens en groei als bedrijf. Wij benaderen je altijd vanuit al deze facetten om je professioneel advies op maat te geven.

cobofisk-lifestyle125787

Kennismakingsgesprek

Alles begint bij ons met het gratis kennismakingsgesprek. Een van onze medewerkers komt 1 à 2 uur bij je langs voor een verkennend gesprek. We polsen naar jouw problemen en kopzorgen, waar je tegenaan loopt (en onze hulp voor inschakelt) en wat goed gaat. We luisteren naar de huidige bedrijfsstrategie en proberen samen al in grote lijnen jouw ideale wereld te schetsen.

Vier gesprekken

1) Tijdens het eerste gesprek bij jou op kantoor ligt de focus volledig op jou als MENS. We zoomen in op je persoonlijke situatie, hoe die jouw rol binnen het bedrijf beïnvloedt, en coachen je. Hoe is het gesteld met de (bedrijfs)communicatie? Wat is jouw passie en waar droom je van? Wat zijn jouw sterke kanten en waar is er nog werk aan? Hoe ga je bijvoorbeeld om met conflicten en kan je een sparringpartner gebruiken? We willen jou door en door leren kennen.

2) In het tweede gesprek bij ons op kantoor gaan we dieper in op jou als ONDERNEMER. Hoe schat je jezelf in als ondernemer en welke kwaliteiten vind jij doorslaggevend om een goede ondernemer te zijn? Waar sta je nu en waar wil je naartoe? Kan je risico’s goed inschatten en kan een ondernemersnetwerk je vooruit helpen? Hoe ga je om met branding en investeer je slim? Welke frustraties maak je mee als ondernemer en welke inzichten verwacht je van ons?

3) Het derde gesprek is opnieuw bij jou op kantoor. Ditmaal ligt de focus op jou als MANAGER. We houden de vinger aan de pols en analyseren hoe jij je bedrijf bestuurt. Past jouw manier van leidinggeven wel bij je persoonlijkheid? Wat kan/moet anders en wat is een schot in de roos? Voer je een degelijk personeelsbeleid en beheer je de planning goed? Heb je nood aan financieel en/of juridisch advies?

4) Het vierde gesprek vindt opnieuw plaats bij ons op kantoor. Op basis van de drie voorgaande gesprekken stellen we een masterplan op met uitgebreide bedrijfsstrategie dat we je voorstellen tijdens dit gesprek. Dit masterplan is een uitgebreide analyse van je bedrijf en jijzelf (als mens, ondernemer én manager) en biedt je handvaten om te groeien. We lijsten duidelijke next steps op, leggen uit hoe we die willen bereiken en verduidelijken wat de kost zal zijn.

Ben je wel te vinden voor een eerste kennismakingsgesprek?

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698