Retentiemanagement

330.000 werkzoekenden in België en geen kat te vinden! Veel bedrijven hebben het moeilijk om werknemers voor lange tijd aan zich te binden. Raar maar waar: een goede marketing richt zich niet alleen op klanten maar steeds meer op het vinden van goede werknemers.
Spanning op de werkvloer, reorganisatie, training, teamversterking: met Haltra840 als externe, onafhankelijke en professionele partner pak je dat op een vlotte manier aan!

MAAK NU EEN AFSPRAAK

groepsfoto-c

Je werknemers aan boord houden

Mensen houden van uitdaging en persoonlijke ontwikkeling. Wanneer ze die niet krijgen, gaan ze elders op zoek. Welke nieuwe vaardigheden kan je je werknemers aanleren en hoe daag je hen uit? Kunnen bepaalde rollen anders ingevuld worden? De antwoorden op die vragen zijn niet alleen bedrijfsspecifiek, maar verschillen ook per werknemer. Aan de hand van een hr-audit formuleren we doelgericht advies over hoe je de motivatie van werknemers versterkt. Dit actieplan is dus steeds op maat. We analyseren niet alleen je bestaande retentiestrategie maar geven ook feedback en ontwikkelen een retentieplan op maat waar je zelf mee aan de slag kan. Daarna coachen we jou en je hr-medewerkers hierin.

Train people well enough so they can leave, treat them well enough so they don’t want to.

(Richard Branson, Brits zakenman)

Van onboarding…

Retentiemanagement begint bij de onboarding van nieuwe werknemers. Onboarding gaat veel verder dan een introductie tot de werkplek. Het gaat om een volledig integratieproces waarbij de organisatiecultuur, de visie en missie, kortom het volledige reilen en zeilen van je bedrijf wordt uitgelegd. Op die manier voelen nieuwe werknemers zich meer betrokken en zijn ze sneller productief. Het draagt sterk bij aan hun tevredenheidsgevoel van het begin af aan waardoor ze geneigd zijn langer te blijven.

…tot offboarding

Retentiemanagement eindigt niet bij het vertrek van een werknemer, hetzij gedwongen, hetzij uit eigen beweging. Het offboardingproces maakt er ook deel van uit. Je wil namelijk dat de werknemer toch met een goed gevoel weggaat. Dat is ook positief voor het imago van je organisatie. Een goede aanpak in offboarding heeft niet alleen een positieve impact op je huidige werknemers, maar ook op de aanwerving van vervangers. Opnieuw staat heldere communicatie centraal.

Voordelen van goed retentiemanagement

cobofisk-lifestyle126352
Er is minder verloop en ziekteverzuim. Er komt meer stabiliteit.
De gegenereerde omzet blijft stijgen.
Het heeft een positieve invloed op de werksfeer. De bedrijfscultuur wordt hechter en daardoor manifester, ook voor klanten.
Het draagt bij aan een verbeterde kwaliteit van je producten en/of diensten.

Hulp nodig op vlak van retentiemanagement?

Een minimum aan personeelsverloop is essentieel voor een gezonde bedrijfsgroei. Als je werknemers zich goed voelen, zullen ze je klant ook optimaal helpen. Schakel daarom de hulp in van de specialisten van Haltra840. Vul onderstaand contactformulier in en vraag nu een gratis kennismakingsgesprek aan.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698