Conflictbemiddeling

Generatiewissel, overname, fusie, investeringsdossier, familieruzie: elke zaakvoerder komt er wel eens voor te staan.

Bevraging bij zijn notaris, advocaat, bankier, boekhouder, leveren niet alleen gefragmenteerde, maar zelfs soms commercieel geïnspireerde antwoorden op. Bij Haltra840 hebben we alle disciplines in huis om u een correct antwoord te formuleren in een soms zeer gevoelige en complexe problematiek.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

haltra31684

Waarom is financiële en juridische bijstand noodzakelijk?

Fiscaliteit en wetgeving kan beperkend werken, maar ook net mooie groeikansen bieden. Wij helpen je valkuilen te vermijden en gunstige opportuniteiten met beide handen te grijpen, adviseren je wanneer het het juiste moment is om te handelen en wanneer net niet. Samen formuleren we KPI’s, analyseren we de kosten en inkomsten en gaan we op zoek naar groeimogelijkheden.

Een dialoog is de doeltreffendste manier om een geschil op te lossen.

(Dalai Lama)

Moeilijke momenten krijgen nog een extra dimensie als er sprake is van een familieband. In familiebedrijven komen conflicten vaak voor op sleutelmomenten. Er moet bijvoorbeeld een grote financiële beslissing gemaakt worden, er is een overname of een familielid stapt in of uit het bedrijf. Een conflict in een familiebedrijf is overigens zeker niet altijd werkgerelateerd. Soms ligt een persoonlijke ruzie aan de basis van spanning binnen het bedrijf.

Voordelen van conflictbemiddeling

haltra31974
De betrokken partijen gaan zelf actief aan de slag om tot een oplossing te komen.
Conflictbemiddeling op de werkvloer gebeurt in besloten en vertrouwelijke kring.
Het doel van conflictbemiddeling is tot een oplossing komen waar elke partij zich in kan vinden en lange en dure juridische procedures vermijden.
Een conflict biedt ook groeikansen voor een bedrijf. Wat structureel scheef zit, kan aangepakt worden.

Nood aan een ervaren mediator?

Kamp je met spanningen in je bedrijf of vormt een familieruzie een groot risico voor de normale gang van zaken in jouw bedrijf? Aarzel dan zeker niet om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698