Risicomanagement

Veel ondernemers kijken elk kwartaal eens naar de cijfers. In de snel veranderende wereld is dat niet meer voldoende. Niet alleen het dagdagelijks inzicht hebben in de reële financiële situatie van uw onderneming, maar tevens een klare, op mensenmaat geformuleerde duiding van wat er achter de cijfers schuilgaat meekrijgen.

Nieuwe ideeën, uitbreidingsplannen? We denken mee en maken samen een investeringsplan met budgettering en bijhorende risicoanalyse. Een goed doordacht plan geeft rust.

MAAK NU EEN AFSPRAAK

nieuwsbericht-16

Wat is het en waarom is het noodzakelijk?

Wat de term betekent spreekt min of meer voor zich: risicomanagement brengt op een gestructureerde manier risico’s in kaart, analyseert ze en is daardoor een middel om ermee om te gaan. Al spoort het niet alleen potentiële risico’s op. Het geeft je ook inzicht in groeikansen en andere aspecten waarmee je de concurrentie een stapje voor kan zijn. Een absolute must dus!

Risk comes from not knowing what you’re doing.

(Warren Buffett, Amerikaans zakenman)

Risicomanagement gaat niet noodzakelijk om risico’s afwenden maar vooral om het verhinderen dat er ongewenste verrassingen opduiken op je weg naar groei. Kan je anticiperen op mogelijke veranderingen? Heb je de juiste mensen en middelen om je te wapenen tegen onzekerheden of heb je ze achter de hand indien nodig?

Stappenplan

De eerste stap is altijd eventuele risico’s identificeren. Het is daarbij belangrijk terug te koppelen naar de bedrijfsdoelstellingen. Wat een risico lijkt, is er niet noodzakelijk een. Na de risicoanalyse volgt het plan van aanpak. Wat doe je met het risico: vermijden, minimaliseren, doorgeven of accepteren? De volgende stap is rapportage. Hebben je actieplannen wel effect? Als dat niet zo is of in te geringe mate, moet er bijgestuurd worden. Ons team begeleidt jou van A tot Z doorheen het proces.

Voordelen van duurzaam risicomanagement

haltra31674
Het helpt je om je doelstellingen sneller te bereiken.
Het stelt je in staat om bestaande processen te optimaliseren.
Het geeft je een voordeel op de concurrentie die een risicoanalyse minder serieus aanpakt.
Het vergroot je ondernemingswaarde en het vertrouwen van je klanten, investeerders en werknemers.

Klaar voor een professionele risicoanalyse?

De specialisten van Haltra840 staan klaar om zowel financiële als operationele risico’s voor jouw onderneming te detecteren. Contacteer ons daarom gerust voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
haltra31698