Wingens Natuursteenbedrijf

Reeds vele jaren brengt Kris Scherrens van Wingens Natuursteenbedrijf met veel zorg en liefde voor zijn vak, Belgische natuursteen tot bij jou thuis. WNB is een gezond familiebedrijf dat blijft groeien, mede doordat ze niet enkel voor hun onderneming werken, maar ook aan hun onderneming.

Zaakvoerder Kris en het team van Haltra840 sloegen de handen in elkaar om samen het volledige potentieel van Wingens Natuursteenbedrijf te ontplooien.

“Eerst en vooral voerden we samen met Haltra840 een diepgaande analyse uit van de bedrijfsprocessen. We bekeken hoe de huidige processen in elkaar zaten. Van leveranciers over productiearbeiders tot productiemachines, alles kreeg een grondige analyse. Zo werd ook automatisch het financiële aspect van de onderneming zorgvuldig geanalyseerd”, vertelt Kris.

Op basis van deze analyse werd een strategisch langetermijnplan gemaakt voor WNB. In dit langetermijnplan werd uiteraard ook rekening gehouden met de opvolging van het bedrijf. Door het nieuwe plan van aanpak, werden dochter Margo en schoonzoon Jelle enthousiast om mee in het familiebedrijf te stappen.

Samen met de familie pakte Haltra840 na de analyse ook enkele zaken meteen aan, waaronder het doelpubliek, de productieprocessen & de administratie.

 

Shift B2B – B2C

Het doelpubliek van WNB werd breder en dieper gedefinieerd. Op basis van financiële inzichten en het bijhorende markpotentieel, werd beslist om de focus te verschuiven van voornamelijk B2B naar B2C klanten.

Om deze verschuiving te ondersteunen, werd er ook meer nadruk gelegd op de online groei en online communicatie. Wingens Natuursteenbedrijf kreeg een volledig nieuwe website met daarop de eerste natuursteenconfigurator van België.

 

Optimalisatie productieprocessen

Samen verruimden en optimaliseerden we ook de productieprocessen. Bestellingen gaan voortaan rechtstreeks van het bureau naar de gloednieuwe snijmachines. En er werd gezorgd voor extra kostenefficiëntie: het slib dat vroeger een kost was, kreeg een nieuwe bestemming. Dit zorgt niet alleen voor minder kosten, maar ook voor minder verspilling.

 

Administratieve vereenvoudiging

Haltra840 stuurde ook de administratieve taken bij. We introduceerden onder meer het digitaal boekhoudplatform YUKI, dat voor heel wat meer financieel inzicht  zorgt. Naast inzicht, zorgt het ook voor een administratieve vereenvoudiging.

“We kunnen spreken van een nauwe samenwerking waarbij Wingens Natuursteenbedrijf heel wat vooruitgang boekte. Door de samenwerking met Haltra840, kregen we ook weer een duidelijke langetermijnvisie”, vertelt zaakvoerder Kris.

Ben je benieuwd hoe we samen het potentieel van jouw bedrijf volledig kunnen ontplooien?

Neem vrijblijvend contact met ons op via info@haltra840.be of via 09 374 04 06.

haltra31684